Categorii produse

RATEX Granulat 150 gr

rating
10,36Lei

RATEX RATICID GRANULESubstanța activă: 0,0025% (0,025g/kg) bromadi- olon, produsul contine Bitrex. (Numar CE: 249-205-9, numar CAS 28772-56-7) Antidot: vitamina K1, administrată exclusiv de către medic/medic veterinar. Producator/Detinatorul ..

  • Fara TVA:9,50Lei
  • Producator: Metatox
  • Cod produs:METT-0042
  • Disponibilitate:40

RATEX RATICID GRANULE

Substanța activă: 0,0025% (0,025g/kg) bromadi- olon, produsul contine Bitrex.

(Numar CE: 249-205-9, numar CAS 28772-56-7) Antidot: vitamina K1, administrată exclusiv de către medic/medic veterinar. Producator/Detinatorul Autorizatiei:

Producator substanta Activa: PelGar International Ltd.

Distribuitor in Romania: Terrasan H&G Service S.R.L 200515 Craiova, Aleea Muntenilor Nr. 2, Tel.: +40744780387

Clasificare: grupa principală III Numarul/denumirea tipului de produs biocid (PT14). momeala raticida. APROBAT DE MINISTERUL SANATATII- COMISIA NATIONALA PENTRU PRODUSE BIOCIDE cu Aviz Sanitar nr: RO/2014/0082/MRA/HU-2013-PA14-0046-0000.

Amplasarea rodenticidului: Destinat uzului în spații închise și în imediata vecinătate a clădirilor.

Caracteristici produs: momeală sub formă de granule gata de utilizare, momeala sub formă de granule de culoare roșie. Rodenticidul conține o substanță extrem de amară (BITREX- benzoat de denatoniu), care ajută la prevenirea consumului accidental de către oameni și animale.

Destinat utilizării: pentru uz gospodăresc, și uz profesional! Fraze de precauție cu litera (Frază-P):

P101 Dacă este necesară consultarea medicului, țineți la îndemână recipientul sau eticheta produsului. P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor. P301+310 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi imediat la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic.

P314 Consultaţi medicul, dacă nu vă simţiţi bine. P501 Aruncaţi conţinutul/recipientul conform legislației naționale.

Frază de pericol (Frază H): H360D Poate dăuna fertilităţii sau fătului. H372 – Provoacă leziuni ale organelor în caz de expunere prelungită sau repetată nicio altă cale de expunere nu pro- voacă acest pericol>.

Instrucțiuni de folosire:

(Modul de utilizare detaliată veți găsi în partea interioara a ambalajului!) Destinat uzului în spații închise și în imediata vecinătate a clădirilor.

Atunci când se utilizează momeală în aer liber, trebuie să se asigure că organismele nevizate nu au acces la momeală. Nu se va lăsa preparatul, sau ambalajul acestuia să intre în contact cu ape vii.

Rodenticidul nefolosit, sau rămășițele acestuia (fecalele, ca- davre), trebuie verificat periodic, colectat și eliminat în mod selectiv conform cu legislația în vigoare.

Avertisment:

• Înainte de folosire citiți cu atenție prospectul!

• Momeala se folosește exclusiv în scop de rodenticid, și poate fi utilizată numai conform instrucțiunilor de utilizare!

• Depozitați separat de alimente, băuturi și furaje, într-un loc uscat și racoros inaccesibil, inaccesibil copiilor, păsărilor, animalelor de companie.

Depozitați separat de alimente, băuturi și furaje,într-un loc uscat și racoros, inaccesibil copiilor, păsărilor, animalelor de companie.

• Când utilizați produsul, purtați mănuși rezistente la substanțe chimice.

• Pastrati ambalajul la indemana cel putin in perioada de utilizare, deoarece informatiile de pe acesta pot fi de folos.

Acordare Prim-Ajutor: În cazul unei eventuale intoxicări sau a suspiciunii acesteia, contacta-ți imediat medicul și arătați acestuia eticheta, cutia sau fisa de securitate a produsului!

Antidot: vitamina K1.

Termen de valabilitate și mod de păstrare: Se poate utiliza timp de 2 ani de la data fabricației, păstrat în ambalaj original nedeschis în loc ferit de lumină, uscat, răcoros, bine aerisit.

 

RATEX GRANULE RATICIDE

MOD DE UTILIZARE DETALIATĂ

Produs biocid, momeală raticidă sub formă de granule, pentru uz gospodăresc. 

Înainte de folosire citiți cu atenție modul de utilizare al produsului , respectați instrucțiunile de folosire și de siguranță ale produsului.

Termen de valabilitate și mod de păstrare:

Păstrați în ambalaj original nedeschis, în loc ferit de lumină, uscat, răcoros bine aerisit, a se ferii de surse de igniție și de materiale oxidante. A nu se lăsa la îndemăna copiilor, persoanelor neautorizate, păsări animale domestice să nu ajungă la produs.

Termen de valabilitate: 2 ani de la data fabricației.

Caracteristici generale:

Domeniul de aplicare: pentru combaterea șoarecelui de casă și a șobolanului cenușiu sălbatic, momeala sub formă de granule (pelete) gata de utilizare.

Zona de utilizare: destinată uzului în spații închise și imeditata vecinătate a clădirilor.

Caracteristici produs: momeală sub formă de granule gata de utilizare, momeala sub formă de granule de culoare roșie.

Rodenticidul conține o substanță extrem de amară (BITREX- benzoat de denatoniu), care ajută la prevenirea consumului accidental de către oameni și animale.

Destinat utilizării: pentru uz gospodăresc, și uz profesional!

Mod de utilizare:

Înainte de utilizare decideti dacă eliminarea rozătoarelor nu se poate face si pe altă cale(capcane mecanice,etc).Folositi-le doar acolo unde ati sesizat rozatoarele .

Produsul se utilizează în zonele în care este observată prezenta  șoarecilor și șobolanilor.

Prezența rozătoarelor poate fi dedusă din traseele lor caracteristice (cuiburi, găuri, trasee, excremente etc.) sau daune provocate prin roadere. Pe baza urmelor  sau a daunelor vizibile, se va estima gradul de infestare  iar combaterea lor se va face in baza acestei estimari.

Înainte de începerea tratamentului, îndepărtați orice potențială sursă de hrană disponibilă pentru rozătoare, nu curățați zona infectată, deoarece aceasta poate perturba rozătoarele și poate face mai dificilă acceptarea momelii.

Este indicat folosirea stațiilor de intoxicare din plastic pentru prevenirea consumării accidentale de către copii sau animale nevizate.

     Unde este posibil, stațiile de momeală trebuie fixate de pământ sau de alte structuri.

În primul rănd folosiți momeala lăngă pereți, sub dulapuri, în spatele dulapurilor, se va face un spațiu de hrănire, de unde rozătoarele pot beneficia de momeala necesară pentru eliminarea lor.

 Momeala se plasează in stații de alimentare, în așa fel ca rozătoarele să nu poată să imprăștie rodenticidul, ( folosind o cărpă umedă)

Lăngă stație se pune și apă, aceasta atrage rozătoarele.

Protejați rodenticidul pe căt posibil, de efectul direct al apei, ploaie, de impactul cu vremea.

Deratizarea pentru șoareci și doza de administrare cu Ratex granule:

La 3 metri,  20-30 de grame de granule / în stații de alimentare.

Deratizarea pentru șobolani și doza de administrare cu Ratex granule:

La 5 metri,  50-100 de grame de granule /în stații de alimentare.

În primele două săptămăni stațiile de alimentare în cazul șoarecilor se va controla la 2-3 zile, în cazul șobolanilor, se va controla la 5-7 zile, dacă plicurile dispar, înlocuiți-le cu altele noi. Rodenticidul contaminat sau stricat se va îndepărta împreună cu ambalajul și se va înlocui cu altul nou.

Dacă rodenticidul expus se consumă în mod continuu se vor realiza mai multe locuri de alimentare.

Dacă rozătoarele nu rod plicurile, dar persistă în continuare,amplasați caseta conținănd rodenticidul într-un loc diferit.

Dacă nu există o eficacitate la sfârșitul tratamentului, consultați producătorul produsului sau contactați o firmă specializată în deratizare.

Dacă prezența și daunele rozătoarelor nu au scăzut subtanțial nici după 35 de zile contactați un specialist în deratizare, și trebuie găsit motivul rezistenței la tratamentul expus rozătoarelor. În caz că s-au eliminat toate posibilitățile probabil rozătoarele au rezistența ridicată.În acest caz găndiți-vă să încercați un produs care nu are substanță activa anticoagulanta,( ex. Capcană mecanică).

Nu folosiți produsul în zone pe care le considerati susceptibile la substanța activă.

Nu utilizați în același timp pentru compararea produselor anticoagulante cu alte substanțe active sau pentru tratamentul de rezistență. Pentru utilizarea în rotație, luați în considerare utilizarea de produse care nu sunt anti-corozive - sau dacă sunt disponibile - pentru utilizarea unor anticoagulante mai puternice.

Pentru evitarea otrăvirii secundare, în timpul tratamentului rozătoarele moarte su slabite se vor elimina ( minim de două ori pe săptămănă).

Datorită efectului întărziat al substanței active anticoagulantul distruge rozătoarele, după 4-10 zile după ce au consumat rodenticidul.

Momeala trebuie lăsată să rămână numai până când este justificată de activitatea rozătoarelor, dar fiecare perioadă de tratament nu trebuie să depășească 35 de zile.

Tratamentul, pentru combaterea rozătoarelor, depinde de gradul de reproducere al rozătoarelor, care poate dura între 2-6 săptămăni.

După tratament, colectați stațiile de intoxicare, și curățații deșeurile rămase de la rodenticid.

Măsuri de precauție:

Înainte de folosire citiți cu atenție prospectul!

Momeala se folosește exclusiv în scop de rodenticid, și poate fi utilizată numai conform instrucțiunilor de utilizare! În vederea evitării riscurilor ameninţând sănătatea umană şi mediul se vor respecta instrucţiunile de folosire.

În timpul utilizării produsului folosiți mănuși de protecție.

A nu se consuma alimente sau băuturi, a nu se fuma în timpul folosirii produsului. După amplasare sau control se vor spăla măinile cu apă caldă și săpun.

Pe căt posibil rodenticidul se va fixa în locuri inaccesibile copiilor, animalelor de companie și domestice, sau al animalelor sălbatice.Produsul este toxic pentru mamifere și păsări. Căinii, pisicile, porcii, și toate celălalte animale prădătoare și/ sau necrofage pot fi intoxicate dacă consumă rozătoare moarte sau slăbite din cauza rodenticidului. Este interzis utilizarea produsului, pentru uciderea altor animale decăt rozătoarele. Nu se va lăsa să intre produsul în ape vii. În caz că stațiile de momeală se afla în apropierea apelor sau în apropierea canalizării, evitați contactul momelii cu apa.
Nu spălați stațiile de momeală cu apă în timpul tratamentelor.

 Nu se va folosi rodenticidul contaminat sau deteriorat.

Depozitați separat de alimente, băuturi și hrana pentru animale, depozitați în loc uscat și răcoros, unde nu au acces copii, persoanele neautorizate, păsările, animalele de companie și animalele domestice.

Acordare Prim-Ajutor:În cazul unei eventuale intoxicări sau a suspiciunii acesteia, contacta-ți imediat medicul și arătați acestuia eticheta,cutia sau fisa de securitate a produsului!

Antidot:vitamina K1.

În caz de ingestie:

În caz de ingestie contactați imediat medicul și arătați acestuia cutia, eticheta sau fișa de securitate a produsului..

Provocarea vomii se va efectua exclusiv la indicația explicită a medicului.

Clătiți cavitatea bucală cu apă. A nu se consuma alimente sau băuturi, se va sta în repaus, intr-un loc cald și se va anunța medicul.

Nu administrați nimic pe cale orală unei persoane care este inconștienta.

În caz de intoxicare a animalelor de companie, sau animalelor domestice, imediat contactați medicul veterinar.

În caz de contact cu pielea:

Îndepărtați hainele contaminate și spălați-le bine, înainte de a le folosi.

Spălați pielea cu multă apă și săpun.

La apariția unei disconfort se va contacta un medic specialist.

În caz de contact cu ochii:

Mențineți ochii deschiși și clătiții cu grijă folosind apă din  abundență, căteva minute.

Dacă folosiți lentile de contact îndepărtați-le și continuați clătirea ochilor.

La apariția unei disconfort se va contacta un medic specialist.

Informații pentru medici:

Substanta activa Bromadiolone din produs, este un anticoagulant. În caz de înghițire scade coagularea săngelui, putand apărea hemoragii interne. Între perioada de intoxicare și perioada de simptoma pot trece căteva zile. Persoana care a înghițit produsul, la acordarea de prim ajutor, au apărut simptome ( săngerari ale nasului sau gingiilor, scuipat cu sănge, urina cu sănge,perioada coagulării săngelui mai indelungată, hematoame,durere insuportabilă), administrați vitamina K1. Dacă nu apar săngerări, atunci acordarea de prim ajutor al persoanei intoxicate și perioada de expunere de 48-72 de ore, se verifică tipul de protrombină (INR). În caz că  protrombina este >4, persoanei intoxicate i se va administra Vitamina K1 intravenos. Dacă este necesar repetați tratamentul.

Antidot: Vitamina K1 ( Eficiența tratamentului a fost verificata în laboratoare)                      

Tratarea deșeurilor:

În vederea prevenirii pericolului asupra sănătății publice și a infestării secundare, în paralel cu controalele efectuate la terminarea tratamentului se va asigura îndepărtarea cadavrelor rezultate în urma tratamentului.

Cadavrele rozătoarelor trebuie colectate folosind mănuși de protecție sau cu ajutorul unei pungi de plastic întoarse pe dos, după care se pun într-o a doua pungă care se leagă cu nod. Cadavrul aflat în a doua pungă se va amplasa în containere de gunoi închise cu capac, tratăndu-se în continuare ca deșeu comunal. Locurile de alimentare se vor elimina după tartament. Rodenticidul rămas și stațiile de intoxicare se vor colecta. Se va asigura curățarea rodentiocidului eventual cel împrăștiat. Rodenticidul care nu se mai poate utiliza în scopul inițial, devenind deșeu, se va trata ca fiind deșeu periculos și se va preda la loc de colectare a deșeurilor periculoase, de ex. Centre de colectare al deșeurilor.

Fraze de prudenţă P:

P101   Dacă este necesară consultarea medicului, țineți la îndemână recipientul sau eticheta produsului.

P102   A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

P270   A nu mânca, bea sau fuma în timpul utilizării produsului

P280   Purtați mănuși de protecție (pentru utilizatori profesionali și profesionali instruiți)

P301+310      ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi imediat la un Centru de Informare Toxicologică sau un medic.

P501   Aruncaţi conţinutul și recipientul în conformitate cu reglementările naţionale la un centru autorizat pentru colectarea deseurilor.

 

Fraze de risc H:

H373  Poate provoca leziuni ale organelor (sânge) în caz de expunere prelumgită sau repetată

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau Inregistreaza un cont nou pentru a putea scrie o opinie